BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS
the sorority; i'm in a zoo
Hey guys! I’ve been missing for a week kan. That’s because temy busy moved in to rumah baru. Ceh cakap macam ada rumah lama. Tak la temy pindah masuk rumah sewa sbb this sem takdapat kolej. In fact, tak mohon pun sebab tahu pasti takkan dapat. T-T redha dengan kemalasan diri utk join aktiviti uitm serta sedar diri tidak layak lagi dapat kemudahan kolej setelah disound oleh kak huda penyelia asrama. Pfft. Kitorang duduk 8orang satu rumah but for the time being, rara&pejey stay rumah kitorang sbb diorang nk buat rayuan kolej. Diorang takpe ah gune kabellll. Ehehe. Temy takde kabel oh g mana dong. Ni la housemate temy. The sorot! Ok bai pandai pandai reka nama the sorot sbb nak bajet sorority life. -_-“ and we’re also known as konco konco ulu sat juga. Dangg takde kampong lagi ke nama mukim i. very the not sorority tauuu.

pypy, temy; mak hayam bergabung meletop.


taz si raja gelak + ida jimmy choo

yus tapi tom kata yushhh.

chanana kepochi.

mira nyamuk roomate sejak azali.

finally kumbang seekor, pax. ehehe.

The sorot. :D

Kat kawasan rumah kitorang kan, ada abang vugil. Kelas tak kelas siap ada striptease sebelum masuk jln menuju ke rumah. Nampak sume ah, I mean it. Memang nampak dia punya tututut tu. Kata pypy ‘hutan’ dia tu macam segi tiga Bermuda. Sape2 masuk situ jangan nak mimpi ah boleh kua. Konfem sesat punya. Ehehe. Malu gila weh temy jumpa abg vugil tu dengan mama baba kot haritu time kitorang nak gi bersihkan rumah. Wuuu terkejut gak ah mama ada adegan sebegitu rupa. Pastu sejak student sume dah masuk ni, dia dah fully clothing dah heheh seb baik. Agaknya ada org warn dia kot. Sekarang ni musim hujan. Before masuk jalan ke rumah temy tu ada sekolah. Kemain lagi main air banjir. Siap sengaja buat buat lalu kat banjir sebab nak main air. Yang darjah 1 toksah cakapla kan. Kasut sekolah entah kemana je. Comel gila tapi kalau anak aku mati dah kau. And and and, rumah temy selang lima buah rumah je ngan ayeh! Auw! We’re neighbours! Oh btw kitorang dah get back together. J just ignore status kat fb tu. Malas nak tuka balik. Tapi rumah ayeh lagi best la coz rumah dia corner lot. Haha temy ngan pypy siap plan nak bukak kedai shisha kot kat umah ayeh. Ok baiii siap masuk territory orang. Memang diorang sewa nak bagi temy berjual jualan. Hihi. Setakat ni fridge, washing machine takde lagi. Tuan rumah belum gi beli. Taktahan semalam suruh temy gi beli. Dah macam aku pulak tuan rumah. Lelong lelong rumah utk disewa saya bagi free je.bai bai bai. Pastu temy suruh cha gertak dia kata kitorang dah ada fridge ape sume so nk cut off skit sewa rumah, terus menggelabah dia. Hari ni call temy kata sabtu ni dia bawak masuk barang2 tu. Ha tau takut. Ni konco ulu sat ah brader jangan memain.

Hey rumah kitorang best banget dehhh! Ok takla best macam ni. Nak rumah macam ni. Takde ke sape2 nak bagi sempena burfday I ni nokk. T-T

nak rumah macam ni tanpa anjing tu.

Although takla sebegini rupa, tapi ada gak yang bestnya rumah kitorang ni. Salah satunya ialah…… our own kukubar! Ok ni bukan macam energy bar brand nama sendiri ke ape. Bukan. Ni tempat macam spot gitu la dimana kitorang letak semua nail polish kitorang as well as barang2 manicure. Sinila tempat kitorang bergedik gedikan berkuku polkadot,zebra,leapord segala. Nanti dah siap decorate temy upload sini yaaaa. Tak sabar nak beli nail polish kaler electric blue and yellow tomorrow. Yellow tu temy nak buat bee. Pejey suruh buat macam ni kot. Pejey ni kata nak tag kat fb tak tag pon. Janji melayu cani ah. ;p Oi temy kau pun melayu bukan benggali.


Ruang tamu kitorang buat macam leisure hall gitu. Takpe ah takde hi-fi pun. Speaker pun jalan je. Pax bawak speaker dua ke tiga tah aku lupa banyak sangat barang elektronik dia. And dia bawak flat screen monitor. So malam malam kitorang layan movie dengan dua skrin. Yes, satu kat laptop and satu lagi pax sambungkan kat monitor. So kami yang ramai ni boleh ah tengok dengan selesa. Dah tutup lampu, kuatkan speaker, dah serupa itu cinema juga. Sukaaa. Semalam kitorang tengok zombieland. Macam gila jerit sama sama. Hehe. Bilik pulak temy share ngan myra. Temy nak design English camtu sebenarnya. Tapi dah macam Japanese la pulak temy tengok. Maybe sebab temy pasang blind and letak kipas stand atas meja kecik kot. Bilik temy tak decorate cantik cantik lagi sebab bilik tengah messy sekarang ni. Nantilah temy decorate. J

Ok rumah kitorang depan hutan sangat k. memang kalau bukak pintu depan rumah tu pemandangannya hutan SAHAJA. Dahlah takde halaman rumah spoil je mood aku nak bercucuk tanam. Ok bajet duduk kampong nak tanam cili konon kalau nak masak, g petik cili tanaman sendiri. Dah kalau macam ni rupanya, nak aku tanam dalam hutan ke? Gigih gak ah masuk hutan nak masak. ;p

Setakat ni temy suka semua housemates temy. kitorang boleh get along together. Even gi makan pun sama sama 3buah kereta. Harmoni kan? Hihi. Penat ah duduk rumah ni keje asyik gelak je.pypy ah ni taktau diam. Taz pon same je. Asyik gelak je. Sampai kadang2 kitorang takleh tdo sebab sakit perut sangat. Bayangkan, sampai pypy kena kira 1,2,3 baru semua org senyap. Dahla semua dah senyap ada pulak yang bunyi heheee tiba tiba. Dahhh takjadi tido semua layan gelak sama.

Ok korang, sampai sini je pengembaraan ok tak pengalaman rumah baru temy ni. Will be updated soon.

p/s: kat rumah taksempat nak online sangat sebab masa lapang dihabiskan dengan gelak je. Gelak ape pun taktahu. And, nak upload gambar takbest sebab line berukband slow.

Babai.

Pecah kaca pecah gelas sudah baca harap balas.

(karam singh walia melaporkan dari unit berita ulu sat)

6 comments:
hui chien

is the last roommate a guy or a girl? LOL

SOBSOBSOBBB

chien chien: the last roomate is a GIRL. she's just not feeling so well to be a girl. haha.

hanim: hanim we miss you !!!

temy, gamba first tu aku ko duk tgh mace confuse sbb baju tu mace baju aku dh tu. tskk

jeles oh umh sewa mu bes gile ><
nak ugakkk!

TOLONG BERHATI2 PLEASE DI AREA RUMAH SEWA ANDA -____- awas: segi tiga bermuda di hadapan.

kira chan: yes it's you sgt deh.hahaha. maila jale umh kalu free.

namy: hahahhaa oi kalu xtolo sgt pon xpo!haha

Post a Comment